Categoriile noastre

INDISPENSABILE

Lac alimentar cu contact direct VA1005

Produs nou

LAVĂ TRANSPARENTĂ CU CONTACT DIRECT PENTRU ALIMENTE VA1005

Strat transparent certificat pentru contact direct cu alimentele

Strat transparent testat pentru migrarea substanțelor nocive

Potrivit pentru recipiente pentru alimente

Kit de 1,05 sau 5,25 kg

> Voir descriptif complet

- +

check Plus que 400 en stock !

In Stock59,50€Taxă inclusă

Paiement securisé avec :logopaiement
 
Informatii

Nostru Lac transparent VA1005 STARDUST transparent pentru alimente este conceput pentru contact direct cu alimente.

Acest strat transparent transparent este formulat cu o rețetă în fază apoasă și este bicomponent (100% strat transparent + 5% întăritor), oferindu-i o rezistență superioară.

Aplicații de vopsea transparentă pentru contactul direct cu alimentele :

Ustensile de bucătărie, tacâmuri, vase de gătit, ustensile de depozitare și conservare; mașini și aparate electrocasnice mici, recipiente din lemn, materii prime pentru produse și recipiente, materiale/ustensile de uz industrial.

Se poate aplica la metal, lemn, sticlă și diverse materiale plastice, cum ar fi ABS (aderență directă) sau PP polipropilenă

Specificații pentru stratul transparent VA1005 pentru alimente

Lac transparent poliuretanic bicomponent pe bază de apă.

Aspectul său este incolor și mat . Acest strat transparent este foarte elastic, cu substanțe chimice excelente (alcool) și fizic rezistență.

Oferte :

produsul este livrat ca un kit complet, adică strat transparent + întăritor

kit VA1005 : 1L + 50 ml întăritor H1005

kit VA1005 : 5L + 250 ml întăritor H1005

kit VA1005 : 20L + 1L întăritor H1005

Pentru a comanda lac transparent alimentar în cantități industriale, vă rugăm să contactați echipa noastră prin e-mail. Oferim prețuri variabile.

Reglementări :

Acest lucru stratul transparent pentru produse alimentare este calificat drept „contact direct” și îndeplinește cerințele Regulamentului 10/2011 privind materialele și articolele din plastic destinate să intre în contact cu alimentele conform testelor OM3* efectuate de un laborator extern cu rapoarte (test 2021).

Standardele și testele asigură că substanțele conținute în materialele produselor sale nu migrează în aliment în cantități care ar putea prezenta un pericol pentru consumator sau să modifice compoziția chimică a alimentelor sau proprietățile sale organoleptice.


PROPRIETĂȚI FIZICE ȘI CHIMICE

Aspect : aspect albicios

Stare lichidă

Densitate: 1,0 g/l

Solide : 35 ± 2%

Strălucire: 2º- 2,5º

pH: 8

Vâscozitate de alimentare: 10'' - 12'' (Ford Cup No.6)

CONDIȚII DE APLICARE pentru stratul transparent pentru alimente VA1005

Pentru o aplicare corectă, amestecați următoarele (în funcție de greutate):

Lac transparent pentru alimente 2107201509 hydro 2K : 100 părți

Catalyst 2107201509 5% : 5 părți

Vâscozitate de aplicare: 18'' - 20''T = 20ºC (Ford Cup No.6)

Ajustați vâscozitatea cu apă distilată dacă este necesar.

Grosimea recomandată de aplicare: 100 microni (umedă), echivalent cu 35µm uscat.

Acoperire teoretică: 10m²/litru pentru 35µm.

USCARE

Uscați la temperatura camerei timp de 24 de ore sau

pentru a accelera uscarea, uscați la T = 50ºC timp de 30 de minute.

Proprietățile de duritate și aderență sunt atinse după 48-72 de ore la 20°C.

TESTĂRI ȘI METODOLOGIA APLICAȚĂ PENTRU TESTAREA LAVĂRII VA1005 DE SECURITATE ALIMENTARĂ

Metodologia a fost derivată din Regulamentul 10/2011 și modificările ulterioare. Migrarea generală sub OM3 condiții (2 ore, 70 ºC).

Simulanti : Pentru toate tipurile de alimente, simulanți A (10% etanol), B (3% acid acetic) și D2 (izooctan și 95 % etanol) se folosesc.

DESCRIEREA METODEI PENTRU LAVĂ TRANSPARENTĂ DE CONTACT DIRECT PENTRU ALIMENTE SIGURANTEMigrarea globală se realizează folosind simulanți (A, B) în condiții standard OM3, care includ condiții de contact sigure pentru alimente care implică umplere la cald (contact) și/sau încălzire până la o temperatură T unde 70 ºC ≤ T ≤ 100°C pentru un timp maxim t = 120/2 ^ [(T-70) / 10] minute.

Utilizare repetată:În cazul produselor destinate contactului repetat cu alimente, trebuie efectuat(e) testele de migrare de trei ori span> pe același eșantion, folosind o porțiune diferită de simulant alimentar de fiecare dată.

Certificarea de conformitate

Certificarea conformității în condiții de siguranță alimentară a stratului transparent și certificarea faptului că un strat transparent este potrivit pentru contactul sigur cu alimente numai pe baza migrației generale necesită un studiu și o evaluare preliminară.

În calitate de producător de strat transparent, împreună cu laboratorul nostru partener specializat și independent, oferim îndrumări și realizăm acest studiu. Putem acoperi total sau parțial costurile asociate cu testarea și certificarea migrației.

În conformitate cu Regulamentul European 10/2011 și cu modificările ulterioare, există diferite opțiuni și condiții de testare (OM0 la OM7) care corespund unor migrări specifice. Condițiile standard de testare pentru determinarea migrării generale variază. 

Lacul transparent de contact direct cu alimente sigure de la Stardust este testat în condiții OM3.Migrarea generală a unei acoperiri în condiții standard OM3 pentru toate tipurile de alimente (simulanți A, B și D2): simulanții utilizați pentru studierea tuturor tipurilor de alimente sunt definiți ca A, B și D2. E (simulant uscat) nu este utilizat, deoarece se presupune că o cantitate mai mare migrează în medii apoase sau grase decât în contact uscat. Raportul de conformitate se referă la migrarea globală(<10 mg/dm2) conform standardului. Testul nu se concentrează pe migrarea specifică, ci mai degrabă pe migrația generală.

Studiu preliminar și conformitate

Înainte de a efectua teste de migrare, este necesar să se determine condițiile de testare adecvate. În funcție de utilizarea prevăzută, ambalaj și temperatură, sunt specificate diferite condiții de testare. Exemplele includ:

  • Ambalaj pentru fructe și legume: 40 ºC pentru 10 zile de contact.
  • Pahar de plastic: 70 °C până la 100 °C pentru o durată de 15 până la 30 de minute.

Prin urmare, pentru a determina condițiile de testare aplicabile (durata și temperatura), ne bazăm pe utilizarea prevăzută a produsului studiat, așa cum este specificat în Regulamentul 10/2011 (Anexa 3, Tabelul 2 din 10/2011). , (Atribuirea specifică a simulanților pe categorii de alimente), care ajută la alegerea testului adecvat pentru produsul alimentar și utilizarea acestuia.)

În acest context, ca și în exemplul paharului de plastic, sunt utilizate condițiile cele mai defavorabile, adică paharul poate fi folosit pentru a bea un lichid fie la temperatura camerei, fie fierbinte. În fiecare caz, trebuie să selectați o utilizare planificată cu criteriile considerate adecvate.

Trebuie să fie furnizat de compania care introduce produsul pe piață :

> Condiții de testare (conform utilizării prevăzute definit de companie)

> Simulanti (în funcție de alimentele pe care le va intra în contact cu)

Alegerea simulantului este determinată și pe baza alimentelor specifice cu care produsul este susceptibil să intre în contact. Deși este adevărat că simulanții A, B și D2 sunt aleși pentru toate tipurile de alimente (simulant E pentru contact uscat), acesta ar trebui să fie specificat de companie în fiecare caz.

Testări de migrare pentru vopsele și vopsele transparente în contact cu produsele alimentare :Testarea migrației este un instrument folosit pentru a determina dacă anumite substanțe migrează și în ce cantități.< /span>Declarația de conformitate este un document legiferat care trebuie să însoțească fiecare material sau obiect destinat să intre în contact cu alimentele. Ar trebui să furnizeze toate informațiile legate de contactul cu alimentele, astfel încât oricine folosește produsul sau materialul să știe:

  • Dacă este potrivit pentru utilizarea prevăzută.
  • Dacă Declarația de conformitate nu specifică utilizarea specifică prevăzută, care substanțe ar trebui studiate în testele de migrare adecvate pentru alte utilizări prevăzute.
  • Dacă face parte dintr-un produs final (în cazul stratului transparent), ce substanțe conține care ar trebui studiate în testele ulterioare de migrare pe baza utilizării prevăzute.

Descoperiți lacul nostru „indirect” aprobat pentru alimente

Este un lac alimentar pentru contact indirect cu alimentele
Formula aprobată din poliuretan bicomponent de foarte înaltă rezistență

Certificarea (de obicei de la o terță parte) certifică toate produsele în conformitate cu acea certificare. De exemplu, laboratorul nostru partener specializat certifică că toate produsele sub marca „X” sunt potrivite pentru contactul cu alimentele conform destinației declarate în Declarația de conformitate respectivă.

În Europa, toate materialele care vin în contact cu alimentele (inclusiv lacurile transparente) trebuie să respecte Regulamentul 1935/04. Regulamentul definește mai multe familii de materiale (inclusiv vopsele și vopselele transparente) în Anexa I.

Laboratorul nostru partener specializat participă la elaborarea Declarației de conformitate pentru produsul care urmează să fie comercializat, în special prin colaborarea cu companiile pentru a verifica dacă produsul este adecvat pentru contactul cu alimentele, pentru a se asigura că substanțele utilizate în fabricarea acestuia nu sunt restricționate sau, dacă sunt, nu migra în hrană în cantități care depășesc limitele.

Tabel - Lista de teste solicitate și metodologia aplicată.

Simulanti

Condiții

Parametrii studiati

Metodologie

Un etanol 10%

Condiții standard OM3 (70 ºC, 2 ore)

Migrații generale

Regulamentul 10/2011 și modificările ulterioare

B 3% acid acetic

D2 (izooctan și 95% etanol)


 
Descarcari

TDS FOOD CLEARCOAT

TDS FOOD CLEARCOAT

MSDS FOOD CLEARCOAT

MSDS FOOD CLEARCOAT

FT Lac alimentar VA1005

FT Lac alimentar VA1005

Write a review

Lac alimentar cu contact direct VA1005

LAVĂ TRANSPARENTĂ CU CONTACT DIRECT PENTRU ALIMENTE VA1005

Strat transparent certificat pentru contact direct cu alimentele

Strat transparent testat pentru migrarea substanțelor nocive

Potrivit pentru recipiente pentru alimente

Kit de 1,05 sau 5,25 kg

Write a review

 
Comments(0)

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

17 other products in the same category

Recently Viewed

Menu