Culorile magice ale lumii insectelor

Posted: 29th octobre 2013 by stardustcolors in Non classé
Tags: , , , , , , ,
Culoarea scarabeului şi a cleopterului

Culoarea scarabeului se datorează exoscheletului său care este compus din mai multe straturi de chitină (compus principal al exoscheletului) în formă de elice. Fiecare strat emite o anumită culoare în funcţie de distanţa parcursă de lumină. Culoarea arămie, aurie sau argintie a scarabeilor depinde de distanţa dintre anumite straturi.

 

Licurici şi peşti de adâncime bioluminescenţi

Lumina produsă de animale se numeşte bioluminescenţă. Aceasta este produsă prin reacţia biochimică dintre luciferină şi luciferază care generează un foton. Această lumină le permite peştilor de adâncime să vâneze sau să se lumineze. Iar licuricilor, să-şi găsească un partener pentru a se reproduce.

 

 

Scorpion fluorescent

Scorpionii au particularitatea de a deveni fluorescenţi sub lumina ultravioletă. Această fluorescenţă se datorează structurii cuticulei conţinute de exoscheletul lor. Fluorescenţa permite scorpionilor să caute refugiu, deci acţionează precum un ochi.

  

Penajul raţelor

Lumina ajunge pe penajul raţei şi intră în contact cu particulele de melanină neagră (pigment negru) care nu reflectă decât partea albastră a luminii (absoarbe restul). În funcţie de tipul contactulului luminii cu pigmenţi galbeni, penajul va fi albastru, verde sau negru.

  1. Darius dit :

    Am o motocicleta kawasaki ninja 636 . Culoarea ei e perlat crystal interference. La razele soarelui straluceste .ma puteti ajuta avetii vre un kit ?ceva…sau unde as putea gasi

  2. George Cretu Manager dit :

    Va rog sa imi lasati un dr de telefon pentru contact.
    Doresc sa fac o comanda si nu reusesc